hits

Kjøttkaker i brun saus

- er det til middag i dag..  ute er det er trøstesløst vær, med
regn og vind, så det er et skikkelig innekosevær, og hva
smaker vel bedre enn hjemmelagde kjøttkaker, skikkelig
gammeldags hjemmelaget brun saus, poteter og
gulrøtter.. 

Her er oppskriften .. 

<Kjøttkaker>

1 kg kjøttdeig eller blanding av kjøttdeig/medisterdeig
3 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts muskat
1/2 ts ingefær
masse gastromat (etter smak)
5 ss potetsmel
2 ts bakepulver
4-5 dl melk
margarin til steking.

Elt først saltet godt inn i kjøttdeigen, slik
at den blir seig, da tåler den bedre speeingen.

Bland inn alt krydder, og potetmel, spe med melk.

Jeg steker alltid en liten prøve kjøttkake, for å se om
jeg må ha mere krydder i..  

100920082901

Stek kjøttkakene og ha de i kraften.

KRAFT:

Rens og skjær opp 3 løk,
Hell 1 liter vann i en kjele, med 2 buljong terninger
ha i løken, kok opp.. 

Ha så kjøttkakene i kraften og la dem trekke
i ca 10 minutter.. 

GAMMELDAGS BRUN SAUS..

75 gram smør
1 1/2 dl hvetemel
ca 8 dl kraft
salt og pepper

Brun smør i en gryte
100920082890
 
og rør i melet.
Bruk en TRESLEIV og rør hele tiden til
blandingen er passe brun, ca 10 minutter

100920082891

Ta gryten av platen og avjøl litt før du sper
med kraften. Rør godt til en klumpfri saus
og la sausen koke i ca 10 minutter.. 

100920082899

Smak til med salt pepper og litt sukker

Legg kjøttkakene i sausen og la trekke litt

Serveres med kokte poteter, gulrøtter,
gjerne kålstuing og tyttebærsyltetøy.. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lykketrollet

Lykketrollet

50, Skien

In the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years. Abraham Lincoln

Kategorier

Arkiv