hits

Middag - oppskrifter

Denne uken har jeg som mål å lage middag som er "ny". Dvs enten noe vi ikke har laget før,
 eller noe som der er VELDIG lenge siden vi har hatt..

Siden det sikkert er flere enn meg som synes det å finne på middag
er kjedelig og vrient, så legger jeg ut oppskrift på hva vi så langt har
hatt til middag denne uken.




Mandag 

 "PAPPAS MIDDAG!, dvs hadde vi kjøttdeig og kål, vet ikke helt hva denne retten heter, men det
var noe som min pappa fikk oppskrift på for mange år siden da han arbeidet i
Bama. Det er vel nå ca 22 år siden.  *nikker*


Du trenger:

1/2 - 1 hodekål
Smør
Melk
Hvetemel
Muskatnøtt
400-800 gram kjøttdeig
1 løk
ketchup eller tomatpurè
ca 1/2 dl vann
salt ,pepper
Ost (revet)


Sett stekovnen på 225 grader.


Kålstuing

Kok opp vann og salt , mens du kutter opp kålen i passe biter. Jeg liker  personlig at de er små.
Ha i kål når vannet koker, og la kålen koke til den er såvidt mør. Hell kål i dørslag, og la vannet renne
godt av.

Lag hvit saus, jeg bruker ca 6 toppede ss smør/margarin som smeltes , ta kjelen av
platen og ha i 7-8 ss hvetemel. Sett platen tilbake på platen, og spe med melk til
sausen er passe tykk (jeg liker at sausen er tykk), og ha om ønskelig i litt revet ost.
Smak til med salt, pepper og muskat.  Bland kålen i sausen.

Lag kjøttsaus

Stek kjøttdeig, mens den brunes, kutt løk i små biter. Når kjøttdeigen er ferdig, ha i løk , og
la den surre til den er blank. Ha så over ketchup(tomatpurè) bland godt , og ha over vann.
Smak til med salt, pepper og la det småkoke ca 10 min.


Hell kålstuingen over i en stor ildfast form. Bre kjøttsausen over , og strø osten
på toppen .

Gratineres i ovnen i ca 15 min.

Serveres med poteter, eller nybakt brød.  Personlig liker jeg best  med poteter.


****************************************************************************************************************



Tirsdagsmiddag


Chili con Carne falt valget på, og siden jeg ikke hadde oksekjøtt i huset, 
så ble det med kyllingkjøttdeig. Denne retten er best om du lager den
dagen i forveien, men ikke nødvendig.

Du trenger

Kjøtt eller kjøttdeig. Ca 500 gram 
2 bokser hakket tomat 
3 bokser salat/grytebønner
1 rød chili (uten frø)
1 fedd hvitløk
1 mellomstor løk
ca 200 gram soltørkede tomater
chilipulver
Spisskumin
worchestersaus
salt
pepper 
Olje til steking


Kjør hvitløk og løk hurtig i foodprosessor (kan også finhakkes), ha olje i pannen, 
jeg bruker wokpanna, og la dette frese litt .. ha så i kjøttdeig og la den bli brun. 
Kjør tomatene  og chili i foodprosessoren, og ha i pannen sammen med resten. 
Ha så i hakket tomat , 2 toppede teskjeer chilipulver, 1 ss spisscummen, 1 ss
worchestersaus,salt og pepper . La dette koke ca 30 min, ha så i bønnene og la de bli varme. 

Serveres med loff og salat.


***************************************************************************************************************


I dag , ble det en KJAPPIS.. denne retten er en god stund siden vi har hatt, av den enkel
grunnen at jeg har glemt den... hehe. Har rett og slett ikke tenkt over at den kan vi ha..
*klaske panne*

Du trenger 

3 pk saus etter eget ønske (i dag brukte jeg viltsaus, kjøttkakesaus og vanlig brun saus)
1 pose tacokrydder 
1 pk grønnsaksblanding etter eget ønske
Makaroni, spagehetti , skruer eller hva nå du har i huset
1 løk
salt pepper . 
Pølser, skinke,eller kjøttrester etter middagen i går..

Lag opp sausen , dvs hell ALLE posene, inkl taco pulverposen i en stor kjele,
ha i rett mengde vann/melk, i følge oppskrift på posene + på 2 dl væske av eget ønske, vann, melk, fløte,
rømme, rødvin, eller hva du nå har i huset, alt virker like bra. 

La sausen koke opp og bli tykk. Mens den småputrer, sleng grønnsaksblandingen i microovnen,
slik at den blir oppvarmet. Finhakk løk og ha i .(kan godt slenge i en hvitløk og)

 Ha så grønnsakene over i sausen og la de trekke litt.. i mellom tiden så kutter du opp kjøttet i 
passe biter, og har oppi. Til slutt har du pasta i passe mengde i blandingen. 
La pastaen koke ifølge pakningen,  retten skal være tykk, men ikke for tykk. 
Den skal være litt flytende. 

Severes som den er, eller om ønskelig ,med salat og grovt brød. 


Fredagsmenyen ble   Quesedillas..   en ny opplevelse for oss,
og det ble en mega hit her, så det er noe vi kommer til å ha igjen..

http://www.mineoppskrifter.no/view_recipe.php?id=4681&recipe_title=Quesadillas

men jeg lagde min litt egen variant, ved å steke kyllingfilet i små biter , sammen med
rød og gul paprika og løk..  i tillegg til ost..  

NAM:.






 

Én kommentar

Rubia

27.09.2009 kl.18:07

Takker for mange gode tips!! Noen ganger er det bare helt håpløst å finne på noe digg til middag!

Skriv en ny kommentar

Lykketrollet

Lykketrollet

50, Skien

In the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years. Abraham Lincoln

Kategorier

Arkiv