hits

Ribberock...

eller..




ikke...


Noen ganger liker jeg å leke meg litt med kamera og mobil, og dette her
ble resultatet forrige kveld..


Det er sylten jeg har laget, og som hovedingrediens bruker jeg ribbe, verdens
letteste og besteste sylte synes nå vi.. 



OPPSKRIFT..

Ingredienser

? 1 kg buklist eller sideflesk eller ribbe
? 4 ss salt
? 3 l vann
? 3 ts hel nellik

Tilberedning

Kok opp vann og salt. Legg i buklista, skru ned varmen og la den trekke ved på 90°C i ca. 1 1/2 time.

Ta buklista opp og avkjøl den i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsida kommer ut, og la den ligge under press natten over.

Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake (til lettsalting) ca. 3-4 dager.

Sylteflesk kan oppbevares i svak saltlake, sammen med julas kjøttpålegg.


Kan det gjøres mye enklere??? 


3 kommentarer

Greta

18.12.2009 kl.07:55

Barnet i seg skal ein aldri begrave. Kjekt å leike litt. Ha ei super helg. Det skal i alle fall eg ha. Stor førjulsklem

Rubia

18.12.2009 kl.09:08

Mel & Kim er bare hærlige!

Og den sylta di står på to-do-listen min.....for neste jul.

Jeg rekker ikke det også denne jula!

Sylvia

18.12.2009 kl.13:02

Hi hi...så morsomt ribberock bilde du har tatt, da!!

Desverre er ikke sylte min favoritt, men bestefaren min elsket det. Og da spiste jeg det sammen med ham da jeg var lita, med sennep på. Jeg er ikke glad for alt fettet som er på all maten i jula, så julemat står ikke på favorittmat-listen min. men pinnekjøtt synes jeg er nydelig. Men så vil alle her ha ribbe til jul, da, sukk!

Hørte en fugl synge om en som snart har bursdag, eller?

God helg!!

Skriv en ny kommentar

Lykketrollet

Lykketrollet

50, Skien

In the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years. Abraham Lincoln

Kategorier

Arkiv