hits

Vil bare by på hjemmebakte skillingsboller i dag..





OM du har lyst på noen siden også, så kan du jo godt bake dem senere.  




Her er oppskriften


HVETEDEIG.

2,4 liter mel
1 liter melk
300 gram smør (smeltet)
3 dl sukker
2 pk tørrgjær (helst rød)
1 ts kardemomme

(fyll, f.eks smør,kanel og sukker, eller rosiner.. hva med vaniljekrem/romkrem)

Smelt smør og lunk melken og bland dette sammen til ca 40 grader varmt, (bruker du ikke tørrgjær skal den være ca 37.5 grader varmt)  bland det tørre sammen og ha det våte over og kjør i kjøkkenmaskinen eller rør for hånd til den slipper bollen (deigen skal være litt klissete)

Heves 1 time.. under PLAST

Bak ut til det du ønsker, jeg bruker denne deigen til alt, boller, skoleboller, kanelsnurrer,kanelstenger , hvetekrans osv osv..

Etterhev i 30 minutter

Stek midt i ovnen for boller osv, nederste om du lager en hvetekrans, i ca 8-10 minutter på 250 grader....

3 kommentarer

Hobbystua

21.01.2010 kl.23:01

Hei. Dette så godt ut,og så det spørs om det ikke blir en gjærbakstdeig her hos meg i morgen. Tror jammen det er samme oppskrift jeg bruker på min bakst også. Så nå ga du meg et godt tips for noe godt til kaffen i morgen. Ellers så må du ha en riktig fin helg:-))

Krøllemikkel

24.01.2010 kl.12:51

Dette så da utrolig fristende ut. Takk for oppskrift. Skal prøve denne en dag! Fortsatt god søndag!

Rubia

24.01.2010 kl.15:51

Dette så da seriøst godt ut da!

Skriv en ny kommentar

Lykketrollet

Lykketrollet

50, Skien

In the end, it?s not the years in your life that count. It's the life in your years. ? Abraham Lincoln

Kategorier

Arkiv