hits

Sjokoladeglasert epler

er noe av det beste jeg vet, men har aldri våget å lage de selv, så
har kun spist de de gangen jeg er på steder de har dem, og siden det
ikke er ofte ,så sier det seg selv at jeg ikke har blitt overforet på dem..

 

MEN nå, nå har jeg våget meg ut på den farefulle vei  *ler* og laget dem
selv.. og det er slett ikke vanskelig, litt knotet, og litt feil underveis, men sånn
må en regne med..  

 

 

beklager litt dårlig bilde, men var litt ivrig..    

 

 

 

Hva jeg har lært..  : 

 

  • 4 plater kokesjokolade , jeg liker helst mørk, holder til 4 mellom store epler og 2 bananer 
  • IKKE legg eplene/bananen rett på vanlig tallerken, om du har lyst til å få de av tallerken uten å spikke
  • Ett eple holder om gangen, flere gjør deg kvalm

Øvelse gjør mester, når det gjelder å få sjokolade rundt hele eplet, så ikke gi opp første gangen.  

 

Fremgangsmåten, den er veldig enkel, selv om jeg googlet så øyet var bådre firkantet og vått
for å finne ut hvordan..  

 

  • Finn epler som er faste og syrlige , melne epler er ikke godt med sjokolade
     
  • Smelt sjokoladen i vannbad, passe godt på å IKKE få en dråpe vann i sjokoladen
  • for da går all til &%¤%& 
     
  • Mens sjokoladen smelter, vask eplene og tørk dem godt av. Stikk en blomsterpinne
    inn i eplet

  • Når sjokoladen er helt smeltet, rull eplet i sjokoladen, ha den over på fat MED bakepapir
    eller smurt med litt olje uten smak, , strø med strø du ønsker, f, eks kakestrø, kokos ol 

  • Sett kjølig, når sjokoladen er stivnet, ta eplet og kos deg masse...   


 

Én kommentar

Rubia

30.09.2011 kl.09:13

......og snart skal vi teste sjokoladefondue. :O)

Skriv en ny kommentar

Lykketrollet

Lykketrollet

50, Skien

In the end, it?s not the years in your life that count. It's the life in your years. ? Abraham Lincoln

Kategorier

Arkiv