Grattis med dagen Junior

Sønn i huset er 20 år i dag, noe jeg synes er veldig rart, med tanke på jeg ikke er en dag over 
19  iallefall i mitt eget hode

 

Gratulere med dagen småtten..  i dag , for 20 år siden, så snødde det vannrett, og det lå snø i veien når
vi kjørte de milene hjemmefra til sykehuset, kl 0530 om morgene..  himla laaaaaaaaaang vei og det var helt
sikkert dobbelt så mange mil den dagen enn vanlig.

 

Slang sammen en kake til småtten i dag da..

 

 

TA gjerne med det ett stykke på veien..  

 

 

Denne her er det ingen kalorier i, eh vel i såfall så er de bare tomme, og det er ikke
farlige.  

 

 

Denne fant jeg på Uformelt OG  der er Smurfa som har delt den med oss..  

 

 Oppskriften er superenkel og uten dill og dall, rett og slett en kake man kan hive sammen i full fart.


Du trenger:
5 egg
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Evnt. saft og revet skall fra en liten appelsin(ANBEFALES)

Bland alt det tørre UTENOM kakaoen.
Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få ett oppkok, før det avkjøles litt. Rør ut evnt kakaoklumper.
Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør til en jevn røre. Hell det over i en langpanne med bakepapir og sørg for at ungene er ute så du får slikket bollen heelt alene.
Stek kaka midt i ovnen på ca 175 gr i ca 40 min - alle ovner er forskjellige, du kjenner forhåpentligvis din. Sjekk med en 2mm strikkepinne - ikke strikkefastheten, men om kaka er gjennomstekt 
Mens kaka steiker lager du glasuren:

GLASUR

100 gr smør
2 pl kokesjokolade
1 egg
1 boks Philadelphiaost
og ca 500 gr melis.

Smelt smør og sjokolade på lav varme(vannbad) Rør inn egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Bland med sjokoladeblandingen og smøreosten og rør alt sammen til en TYKK syndig krem. Juster evnt med resten av melisen. Nå vil du vel spare apetitten til den ferdige kaken, så nå kan kanskje ungene eller gubben få slikke bollen - hvis du klarer å dele da...

Her kan det også anbefales å tilsette saften/skallet fra en liten appelsin(evnt appelsinjuice) og ca 2 ss appelsinlikør. Noen anbefaler litt cognac eller Baileys, men det har jeg ikke smakt, så det kan jeg ikke garantere at er like fantastisk godt som med appeslinlikør

 

 

 

 

3 kommentarer

Sonja

18.11.2012 kl.13:34

Gratulerer masse med dagen!!!

Den så jammen ikke vond ut nei. Tar med ett stykke her jeg.

Takk!

Karoline - Tegneserieblogg

18.11.2012 kl.14:43

Åh! Den kaka så jo helt fantastisk ut :D

Torunn

20.11.2012 kl.09:17

Gratulera med vel overstått! Den kaka såg kjempegod ut. Ønskjer deg ei fin og kreativ veke.

Skriv en ny kommentar

hits